De Eibsee is een prachtig blauw meer in de Duitse Alpen (vlakbij Oostenrijk). Het ligt aan de voet van de Zugspitze, de hoogste berg in Duitsland. Bij de Eibsee vind je prachtige wandelroutes en heb je uitzicht op de bergen eromheen. Ook kun je er terecht voor waterrecreatie. Wil je een verfrissende duik of een wateractiviteit doen? Neem dan je zwemspullen mee. Langs het meer zijn meerdere strandjes waar je het water in kunt.

Wandelen bij de Eibsee

De Eibsee ligt bijna 1.000 meter boven zeespiegel en is geheel omringd door een wandelpad. Het pad is zo’n 7,4 kilometer lang en is makkelijk begaanbaar. In ongeveer 2 uur wandel je een rondje om het meer. Ben je slechter te been? Wandel dan vooral op het asfalt ten zuiden van het meer, de kant van de horeca en verhuurbedrijven. In het noorden is het pad op sommige stukken onverhard en is er meer hoogteverschil. Voordeel is wel dat het in het noorden een stuk rustiger is. Lees meer wandeltips.

Zicht op de Eibsee vanaf de Unterseebrücke

Waterpret in de zomer

De Eibsee is in de zomer een populaire plek voor waterrecreatie zoals zwemmen, vissen, zeilen en kajakken. Wil je een wateractiviteit doen? Neem dan je eigen materiaal mee of een huur een supboard, kano of bootje bij het verhuurbedrijf aan de zuidkant van het meer.

Bereikbaarheid

De Eibsee is gemakkelijk met de auto te bereiken via de Eibseestrasse die aansluit op Provinciale weg 23. Vlakbij de oever is een grote parkeerplaats waar je je auto voor een redelijk tarief kunt parkeren. Let op: hier geldt een nachtelijk parkeerverbod tussen 22.00 uur en 05.00 uur. Eventueel kun je ook kijken of je je auto kwijt kunt op de gratis parkeerplaats, zo ongeveer 1 kilometer van de Eibsee vandaan. Wil je liever met het openbaar vervoer? Vanuit Garmisch-Partenkirchen kun je met de bus naar het meer, enkele reis duurt ongeveer 40 minuten.

Bij de bootverhuur aan de Eibsee kun je terecht voor sup-boards, kano's, roeibooten en meer.
Bij de bootverhuur aan de Eibsee kun je terecht voor sup-boards, kano’s, roeibooten en meer

Bezienswaardigheden in de buurt

  • Kabelbaan naar de Zugspitze (hoogste berg van Duitsland); ligt om de hoek
  • Fotogenieke dorpje Garmisch-Partenkirchen ligt; afstand 10 kilometer

Hotels bij de Eibsee

Reismeester aan het woord

Reismeester bezocht de Eibsee in juni 2022. We waren op doorreis naar Italië en maakten bij dit prachtige meer een tussenstop. Het meer is een toeristische hotspot en wij begrijpen wel waarom, want wat is dit meer mooi! Het water is kraakhelder en heel blauw. En bij warm weer is het hier goed uit te houden, er is veel schaduw en je kan een verfrissende duik nemen. De Eibsee is wat ons betreft leuk voor jong en oud.

Een stuk van de wandelroute ten oosten van de Eibsee.
Een stuk van de wandelroute ten oosten van de Eibsee