De bekendste woestijnvallei van de Verenigde Staten is Death Valley. In het nationaal park is het vaak bloedheet en de naam Death Valley doet vermoeden dat er geen plant of dier kan overleven. Niets is minder waar, het park zal je verrassen met meerdere vergezichten, kleuren en het leven dat er is.

Vol met leven

De vallei van Death Valley is met 86 meter onder zeeniveau het laagst gelegen gebied in de Verenigde Staten. Tevens is het ook de warmste plek op aarde, op 16 augustus 2020 werd hier een temperatuur van 54,4 graden celsius gemeten. Hoewel de naam van het gebied suggereert dat alles dood is, floreren flora en fauna die zich hebben aangepast aan de omstandigheden. In het park zijn ongeveer 1.000 verschillende soorten planten en dieren zoals coyotes, vossen, hagedissen en slangen.

De Twenty Mule Road in Death Valley is ook met een normale auto begaanbaar
De Twenty Mule Road is ook met een normale auto begaanbaar

Landschappen en routes

Hoogtepunten van het nationale park zijn meestal vanuit de auto te zien zoals de zoutvlakte van Badwater Basin en Artists Drive. Sommige routes zoals de Twenty Mule Team Canyon zijn onverhard en vereisen stuurmanskunst om met een normale auto te berijden. Deze weg is bekend van de Star Wars film Return of the Jedi. Vlakbij deze weg vind je ook één van de populairste plekken van het park, Zabriskie Point. Deze plek heeft een prachtig uitzicht op bijzonder gekleurde rotsformaties dichtbij en bergketens in de verte.

Het bijzondere uitzicht vanaf Zabriskie Point.
Het bijzondere uitzicht vanaf Zabriskie Point

Reismeester aan het woord

Wij bezochten Death Valley in het winterseizoen van 2018 en hadden daarom geen last van de extreme hitte waar het park om bekend staat. Het bijzondere landschap maakt indruk, onze huurauto had soms wat moeite met het hellingspercentage van sommige wegen.

Onze Hyundai Sorento rental op de Twenty Mule Team Canyon Road.
Onze Hyundai Sorento rental op de Twenty Mule Team Canyon Road

Tips

  • Zorg dat je ruim voldoende water bij je hebt en een volle tank brandstof.
  • Bereid je activiteiten in het park voor, bedenk welke routes je wilt rijden en/of wandelen.
Bekijk openingstijden
  • Maandag24-uur geopend
  • Dinsdag24-uur geopend
  • Woensdag24-uur geopend
  • Donderdag24-uur geopend
  • Vrijdag24-uur geopend
  • Zaterdag24-uur geopend
  • Zondag24-uur geopend