Bij sterrenrestaurant Abantal in Sevilla maak je op een verfrissende manier kennis met de traditionele keuken van Andalusië. Chefkok Julio Fernandez Quintero presenteert Zuid-Spaanse gerechten op een nieuwe wijze en maakt in zijn gerechten gebruik van lokale ingrediënten.

Abantal tasting menu

Ga jij voor het 9-gangen of 12-gangen menu? Bij Abantal kun je kiezen uit Menú Degustación (9 gangen) en Gran Menú Degustación (12 gangen), eventueel met bijpassende wijnen. De gerechten op deze menu’s zijn wisselend omdat er met seizoensgebonden lokale ingrediënten wordt gewerkt. Is iets niet helemaal jouw smaak? Dan is dat geen enkel probleem. De keuken wist de betreffende gangen bij ons te vervangen voor andere gerechten die ook in lijn waren met de rest van het menu.

Eend met schaafsel van truffel op een bed van ui
Eend met schaafsel van truffel op een bed van ui

Zicht op keuken vanaf de chef’s table

Een nieuw belevingsconcept van Abantal is de chef’s table, waarbij maximaal 10 personen de kookkunsten van de chef live kunnen volgen. Extra bijzonder is dat de chefkok zelf uitleg geeft en je nauw contact hebt met het keukenteam. Bekijk de chef’s table.

Reserveer van tevoren

Om bij Michelinster restaurant Abantal te kunnen eten is een reservering via hun website nodig. Je kunt op de website zien of er plek is op de gewenste datum. Als er plek is dan kun je de reservering bevestigen met je creditcard (er wordt niets afgeschreven maar dit is ter bevestiging). Als er geen plek is dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst.

Reismeester aan het woord

Reismeester bezocht Abantal in maart 2022 en koos voor het Gran Menú met bijpassende wijnen. Allereerst hebben de gerechten indruk op ons gemaakt, want wat zat hier een flinke dosis creativiteit in en ook niet onbelangrijk: ze smaakten uitstekend! Ook vonden wij de uitleg bij de gerechten en wijnen heel goed. Zo kon zelfs worden verteld welke visser de vis heeft gevangen en indien gewenst kon uitgelegd worden waarom de geselecteerde wijn goed bij het gerecht past. Wat ons betreft is dit restaurant echt een aanrader als je van vis houdt.

Bekijk openingstijden
  • Zaterdag14:00 - 21:30
  • Maandag14:00 - 21:30
  • Dinsdag14:00 - 21:30
  • Woensdag14:00 - 21:30
  • Donderdag14:00 - 21:30
  • Vrijdag14:00 - 21:30