Stellen, gezinnen en grote groepen kunnen op waddeneiland Ameland overnachten bij De Hofstede. Ze bieden daar luxe appartementen aan die op loopafstand liggen van het plaatsje Hollum.

Sfeervol en uitgebreide keuken

De accommodaties zijn sfeervol en voorzien van luxe faciliteiten zoals een sunshower, whirlpool of sauna. Ook is er een uitgebreide keuken aanwezig in ieder verblijf, met onder andere een koelkast met vriesvak, combi-oven, vaatwasser, verschillende koffieapparaten en een sinaasappelpers. Aan handige apparaten ontbreekt het hier dus niet! Daarnaast ziet het er allemaal heel netjes uit. Zo ligt het bestek bijvoorbeeld netjes gesorteerd in de lade en heeft de eigenaresse wat bakpapier in de kast gelegd voor het geval je bijvoorbeeld broodjes wil bakken in de oven.

Appartement Dorsvloer bij De Hofstede
Appartement Dorsvloer bij De Hofstede

Reismeester aan het woord

Reismeester verbleef in het voorjaar van 2021 bij De Hofstede. We verbleven 3 nachten in de Dorsvloer, een appartement met daarin een sunshower.

Op de website van De Hofstede stond dat we vanaf 15.00 uur konden inchecken. Toen we ‘s ochtends nog op de veerboot stonden werden we gebeld door de eigenaresse: we konden eerder inchecken! Het was een koude dag dus dat was erg fijn. Vanaf de boot reden we met de auto in ongeveer 10 minuten naar het appartement. Er was voldoende plaats om te parkeren en bij binnenkomst voelden we ons meteen op ons gemak. Dit kwam mogelijk doordat het zo huiselijk aanvoelde. Extra gezellig maakte bijvoorbeeld het gaskacheltje in de woonkamer het. Ons verblijf was heel prettig bij De Hofstede. We hebben veel gewandeld in de buurt, maar hebben er ook veel uitgerust. En de sunshower was echt een uitvinding voor ons. Door de warme stralen van de sunshower kregen we geen last van spierpijn! De prijs en kwaliteit staat wat ons betreft in verhouding. Enig nadeel is dat handdoeken niet standaard zijn inbegrepen en de bedden niet standaard zijn opgemaakt. Beide dingen kunnen ze voor je regelen, maar daarvoor betaal je dan wel een meerprijs. Verder vonden wij het wat minder fijn dat we van tevoren een borg moesten betalen, maar deze kregen we na ons verblijf netjes terug. Dus wil je een keer naar Ameland? Dan is dit wat ons betreft echt een aanrader.