Overnachten midden in het prachtige landschap van de Langhe, het wijngebied dat onder andere bekend is van de wijnen Barolo en Barbera. Dat doe je bij agriturismo La Torricella in Piemonte in Italië.

Agriturismo bij een wijnboer

De wijngaarden, de druiven en de wijn vormen het hart van de boerderij. In 2010 is La Toricella omgetoverd tot agriturismo. Sindsdien kun je er overnachten in een van de authentieke kamers. Als je blijft overnachten is een Italiaans ontbijt inbegrepen en hebben ze 2 ligbedden bij het zwembad voor je gereserveerd, zodat je tijdens een warme dag een frissende duik kunt nemen.

Panoramisch uitzicht over de heuvels met wijnranken en hazelnootbomen
Panoramisch uitzicht over de heuvels met wijnranken en hazelnootbomen

Aangezien de wijnvelden een belangrijk onderdeel zijn van deze agriturismo is het leuk om de wijnen van hun eigen wijnhuis Diego Pressenda te proeven. Leuk is om eerst de wijnkelders en wijnvelden te bekijken en daarna de verschillende wijnen te proeven.

Verder heeft de agriturismo een eigen restaurant. Ze bieden daar (h)eerlijke gerechten aan en maken daarbij gebruik van ingrediënten uit de buurt. Ons favoriete gerecht is Fassona rundvlees met basilicum en hazelnoten. Dit valt heel goed te combineren met hun eigen wijn. Veel families uit de buurt komen het restaurant bezoeken, daarom is het verstandig om van tevoren een plekje te reserveren. Als je een plekje buiten hebt weten te bemachtigen kun je bij mooi weer misschien net als ons de contouren zien van de Monte Bianco (Mont Blanc).

Fassona rundvlees met hazelnoten en garnituur.
Fassona rundvlees met hazelnoten en garnituur

Wijnhuizen in de buurt

  • Fontanafredda in Serralunga d’Alba; afstand 12 kilometer
  • Prunotto in Monforte d’Alba; afstand 12 kilometer
  • Pio Cesare in Alba; afstand 20 kilometer
  • Gaja in Barbaresco; afstand 30 kilometer

Restaurants in de buurt

  • Restaurant van La Torricella zelf!
  • Osteria La Salita in Monforte d’Alba; afstand 3,7 kilometer
    Hier hebben we voor een goede prijs de lekkerste pasta ooit gegeten. Laat ons weten of het daar nog steeds zo lekker is. Misschien bezoeken wij het restaurant dan nog een keer!
Booking.com