Voor een verblijf aan de kust van de Rode Zee in Jordanië kun je terecht bij Al Manara, één van de meest luxe hotels aan de Rode Zee. Het 5-sterren resort heeft een privéstrand, zwembad en een wellnesscentrum. De kamers zijn zeer ruim en stijlvol ingericht, het personeel is correct, vriendelijk en erg behulpzaam.

Het zwembad van de villa's aan de kustzijde van het hotel
Het zwembad van de villa’s aan de kustzijde van het hotel

Privéstrand

Eén van de grootste pluspunten van Al Manara is het privéstrand waar je als hotelgast gratis gebruik van kunt maken. In Jordanië kan het namelijk wat ongemakkelijk zijn om in je bikini op het openbare strand te lopen, de kans is groot dat je wordt aangestaard. Bij Al Manara heb je daar geen last van. Ook is het fijn dat de ligbedjes en handdoekenservice gratis zijn. Eventueel kun je ook gratis met een boot naar de beachclub van het hotel, iets verderop. Een perfecte plek dus om optimaal te genieten van de Rode Zee, waarvan het water zo helder is dat je er vissen in ziet rond zwemmen.

Uitzicht vanaf kamer op zwembad, strand en Rode Zee
Uitzicht vanaf kamer op zwembad, strand en Rode Zee

Luxe hotel

Een overnachting bij Al Manara is niet goedkoop, maar biedt zeker veel comfort. De kamers zijn ruim, de bedden zijn fantastisch en het personeel zorgt voor een onvergetelijk verblijf. Leuk is ook dat je soms wordt verrast met een kleine snack op je kamer. Verder is het fijn dat de flesjes water gratis zijn. En mocht je twijfelen of je ontbijt wil bij je hotelovernachting, zeker doen! Het ontbijt is uitmuntend, het assortiment is breed en er staan meerdere koks voor je klaar om je bord te vullen. Broodjes, vers fruit, toetjes, wafels, eieren, er is genoeg om uit te kiezen.

Prestige kamer in Al Manara
Prestige kamer in Al Manara

Extra’s prijzig

Gelukkig zijn een hoop dingen inbegrepen bij de prijs van de overnachting, maar de wellness bijvoorbeeld niet. Je kan alleen gebruik maken van het wellnesscentrum als je een behandeling boekt, die nogal aan de prijs is. En wil je bijvoorbeeld een drankje bij het zwembad? Dan betaal je daar ook de volle mep voor. Gelukkig zit er veel inbegrepen bij de prijs, zo bijvoorbeeld ook de parkeerservice.

Reismeester aan het woord

Bij binnenkomst in het hotel kregen we Jordaanse thee aangeboden. Daarna werd de check-in geregeld in een privé zithoek, we hadden namelijk geen reservering en daar bespraken we wat mogelijk was. We kregen als member de laagste prijs met een upgrade naar de prestige kamer met zicht op de zee. Super goede deal!

Het verblijf is ons goed bevallen. We verbleven 2 nachten in het hotel en zijn vooral in het resort geweest. Ons bezoek was tijdens een rondreis door Jordanië waarbij we fijn konden uitrusten na een intensief bezoek aan Petra. We hebben genoten van het uitzicht, zwembad, strand en niet te vergeten het ontbijt. Helaas hadden we geen energie meer voor extra activiteiten, maar het schijnt dat je leuk kunt duiken in de buurt. Het hotel kan je daar vast over adviseren.

Reismeester bezocht Al Manara in december 2021.

De lobby van het Al Manara, a Luxury Collection Hotel Marriott Bonvoy
De lobby van het Al Manara, a Luxury Collection Hotel Marriott Bonvoy

Tips

  • In het centrum van Aqaba kun je voor weinig geld een simpele maar lekkere maaltijd eten bij Papaya.
  • Je mag geen drank mee naar binnen nemen in het hotel.
Booking.com
Bekijk openingstijden
  • Maandag24-uur geopend
  • Dinsdag24-uur geopend
  • Woensdag24-uur geopend
  • Donderdag24-uur geopend
  • Vrijdag24-uur geopend
  • Zaterdag24-uur geopend
  • Zondag24-uur geopend