Wie een accommodatie zoekt in de buurt van Petra heeft een ruime keuze. Er zijn goedkope hotels, luxe hotels van internationale ketens en alles daartussenin. Leuker is het om te overnachten buiten Wadi Musa, bijvoorbeeld bij de Bedoeïenen. Het Seven Wonders Luxury Camp ligt op slechts een kwartier rijden van de hoofdingang van Petra en heeft verschillende opties voor overnachten.

Kamp ligt dicht bij Petra en little Petra

Het Seven Wonders Luxury Camp ligt op een vertakking van hoofdweg 35, beter bekend als Kings Highway. Het kamp ligt in een prachtig gebied maar niet in de middle of nowhere. Op een paar minuten afstand heb je een supermarkt en Siq al-Berid, ook wel little Petra genoemd. Verder is het een leuke bijkomstigheid dat je op 10 minuten rijden bent van de ‘Back door hiking’ route voor Ad Deir (The Monastery) dat in Petra ligt.

Uitzicht vanuit bubbeltent tijdens zonsondergang
Uitzicht vanuit bubbeltent tijdens zonsondergang

Het kamp

Het Seven Wonders Luxury Camp bestaat uit een paar elementen, de luxe bubbeltenten, traditionele zwarte bedoeïenententen en gemeenschappelijke ruimtes. Zowel de ronde witte bubbeltenten als de vierkante zwarte tenten hebben een badkamer en-suite. Er zijn ook nog wat kleinere zwarte tenten die gunstiger geprijsd zijn, hierbij kun je gebruik maken van het gemeenschappelijke sanitair gebouw. Andere gemeenschappelijke ruimtes zijn bijvoorbeeld het restaurant en het kampvuur. Hier kun je andere toeristen en locals leren kennen. Leuk is dat je bij het kampvuur gratis thee krijgt aangeboden.

De bedoeïenen

Het bedoeïenenvolk maakt een groot onderdeel uit van de totstandkoming van het koninkrijk Jordanië. Bedoeïenenstammen reisden door de woestijn op zoek naar voedzame grond, vormden steden zoals Amman en vestigden zich in de grotten van Petra. Tegenwoordig heeft toerisme ook hun aandacht, wat eigenlijk een einde betekent van hun zwervende bestaan. Ook het Seven Wonders Luxury Camp heeft een permanente plek gevonden, maar voelt nog authentiek aan.

Bubbeltent met daarachter de traditionele zwarte Bedoeïenententen bij Seven Wonders Luxury Camp
Bubbeltent met daarachter de traditionele zwarte Bedoeïenententen

Reismeester aan het woord

Reismeester bezocht het Seven Wonders Luxury Camp in 2021 en verbleef in een bubbeltent. Het kamp was dankzij de bewegwijzering goed te vinden en de ontvangst met thee was erg welkom. De prijs voor een luxe bubbel is prima en ook het buffet is goed betaalbaar. In het restaurant van het Seven Wonders Luxury Camp ervaar je dankzij de gastheer en het personeel echt een traditioneel bedoeïenendiner. Ook kunnen wij zeker het sociale gedeelte rond het kampvuur aanbevelen. Hier krijg je gratis thee aangeboden en tegen betaling kun je sisha roken. Daarnaast kun je er op een relaxte manier andere reizigers en locals leren kennen. Wij hebben bij het kampvuur onze gids leren kennen die ons via een speciale route naar een uitzichtpunt bracht waarbij we the Treasury van bovenaf konden zien.

Booking.com