De middeleeuwse Guinigi Toren geeft je een panoramisch uitzicht over de stad Lucca in Toscane. Bijzonder aan deze 44 meter hoge toren is dat er eikenbomen in de tuin op het dak zijn geplant. Je vindt de toren vlakbij het historische stadscentrum van Lucca.

Uitkijkpunt en tuin op het dak van de toren

De toren die ook wel Torre Guinigi wordt genoemd is een van de weinige overgebleven middeleeuwse torens in de stad en is dus bekend door de bomen op het dak. Om op het dak te komen moet je 230 traptreden trotseren. De treden worden naarmate je hoger komt steeds krapper. Gelukkig zijn de trappen vernieuwd, waardoor ze breder zijn dan voorheen en het dak toegankelijk is voor iedereen die redelijk te been is. Als je eenmaal boven bent kun je genieten van het prachtige uitkijkpunt en de prachtige tuin. De eikenbomen die op het dak zijn geplant, staan onder andere symbool voor vernieuwing en wedergeboorte.

Zicht op de Guinigi toren vanaf de straat
Zicht op de Guinigi Toren vanaf de straat

Prestige project en verdedigingstoren

De toren is eind 14e eeuw gebouwd. Het was toen niet ongebruikelijk voor rijke families om hoge torens te bouwen. De bouw van de Guinigi Toren was een prestige project van – je kunt het wel raden – de familie Guinigi. De toren werd gebruikt om de macht van de familie te tonen, maar werd ook gebruikt als verdedigingstoren. De toren maakte samen met andere torens in de stad en de stadsmuur van ongeveer 4 kilometer deel uit van het verdedigingssysteem van Lucca. Vanaf de toren kon je goed de omgeving observeren.

Reismeester aan het woord

De Guinigi Toren is een leuke attractie in het charmante Lucca. Het zijn veel trappen die je omhoog moet, maar als je eenmaal de top bereikt ben je blij dat je het hebt gedaan. Op het dak heb je uitzicht over een groot deel van de stad en ook de tuin met eikenbomen is prachtig. Wij konden op deze warme dag ook even afkoelen, omdat er een fijn windje stond (insmeren met zonnebrand!) Wil jij de toren bezoeken? Reserveer dan van tevoren een kaartje via de gemeente Lucca.

Uitzicht vanaf de Guinigi Toren
Bekijk openingstijden
  • Maandag09:30 - 15:30
  • Dinsdag09:30 - 15:30
  • Woensdag09:30 - 15:30
  • Donderdag09:30 - 15:30
  • Vrijdag09:30 - 15:30
  • Zaterdag09:30 - 15:30
  • Zondag09:30 - 15:30