Op een steenworp afstand van Dinant bevindt zich The Wise House. Een klein kasteelachtig boetiekhotel dat volledig nieuw opgebouwd is, op de plek en met de blauwdruk van een toenmalig meisjeskostschool. Bijzonder zijn niet alleen de kamers, vooral gastheer en tevens kok François maakt je bezoek onvergetelijk.

Op het in 2019 geopende boetiekhotel is tijdens de renovatie duidelijk geen geld bespaard, het gebouw en de inrichting zijn tot in de details uitzonderlijk goed. De extraverte gastheer François straalt energie uit en zijn doel is dat zijn gasten volop kunnen ontspannen en genieten. Verwacht echter niet service volgens het boekje van de hotelschool.

Voorgerecht in restaurant Le Par-Delà (in The Wise House)
Voorgerecht in het restaurant van The Wise House, Le Par-Delà

De kamers van The Wise House zijn ruim en erg smaakvol ingericht, bij bijvoorbeeld de kamer Moustache is de en-suite badkamer geïntegreerd in de kamer zelf. De openbare ruimtes zoals het restaurant en de bar zijn eveneens smaakvol ingericht en ademen sfeer. De kookkunsten van François zijn trouwens bekroond met een notering in de Gault & Millau gids.

Reismeester aan het woord

Na een middagje rondslenteren in Dinant zocht Reismeester een plek om te overnachten. Thuis hadden we al een kleine selectie gemaakt en we hadden allebei een goed gevoel bij The Wise House. We besloten om ernaartoe te rijden en te vragen of er nog een kamer beschikbaar was. Toen we binnenkwamen hoorden we muziek van Lady Gaga en zagen we dat François een wijntje dronk. Hij kwam naar ons toe en gaf aan dat hij nog een speciale kamer beschikbaar had ‘Moustache’. Gastheer dat hij is, mochten we eerst kijken of we het wat vonden. We waren meteen heel erg verrast door de aankleding, inrichting en warmte van het hotel en besloten een nachtje te verblijven. ‘s Avonds aten wij ook in zijn restaurant, en lieten ons verrassen. Er was namelijk geen menukaart en kregen dus wat chef François had bedacht (van tevoren was wel gevraagd of wij bepaalde allergieën hebben). Het eten was heerlijk en voor een goede prijs. Ook met het andere gezelschap in het restaurant was het erg gezellig en na het eten kwam François nog een praatje met ons maken. Wij hebben een super verblijf gehad in The Wise House!

Reismeester bezocht The Wise House in september 2021

Buitenkant The Wise House